Bevezető leírás

Fedezzétek fel Mauritius különleges élményeit egy izgalmas napi kaland során!

  • Helyszín:
    Mauritius
  • Indulás helye:
    Grand Baie
  • Megállók:
    Cukor Múzeum / Chateau de Labourdonnais / Pamplemousses Botanikus Kert
Időtartam
Élményleírás

Château de Labourdonnais cukor múzeum

Az északi kirándulás programja igencsak gazdag és sokszínű. Első megállónk cukor Múzeum. A múzeum interaktív módon mutatja be, hogyan alakul át a cukornád végül rumbá. A gyárat még ma is működésben tartják, így az érdeklődők megtekinthetik a folyamatot.

Château de Labourdonnais , a mauritiusi örökség igazi gyöngyszeme, egy emblematikus úticél Mauritius északi részén. Minden évben sok látogatót vonz, akik kíváncsiak gazdag történelmére, és számos zártkörű és szakmai fogadásnak és rendezvénynek ad otthont.

Az 1856-ban épült, és egy mauritiusi család által több mint 150 éve lakott Château de Labourdonnais arra invitálja a látogatókat, hogy fedezzék fel a 19. századi életművészetet Mauritiuson.

A látogatás nem áll meg a Château de Labourdonnais belsejében . A látogatókat arra is felkérik, hogy fedezzék fel a mauritiusi gyarmati épületnek otthont adó magasztos birtokot; egy varázslatos, a világtól elzárt hely, ahol a történelem, a természet, a gasztronómia és a mauritiusi know-how találkozik.

A Château de Labourdonnaishoz vezető ösvényen sok intendánsfa (Ficus Retusa) száll fel , ahol izgalmas történelmi és kulturális látogatás vár. Séta közben a látogatók felfedezhetik a Château környezetét és kivételes természeti környezetét. A napsütésben békésen pihenő óriásteknősök általában a régi park szívében figyelhetők meg. A látogatás a Les Vergers de Labourdonnais és a La Distillerie de Labourdonnais által készített 100%-os mauritiusi termékek – lekvárok, gyümölcspaszták és gyümölcslevek, valamint rumok – kóstolójával zárul .

Ízek és illatok

Ha Port Louis-tól észak felé, a sziget csücske irányába indulunk el, a fővárostól 14 km-re lévő Sir Seewoosagur Ramgoolam botanikus kertben több, mint 500 növényfajt láthatunk, ahol az elbűvölő, harsogóan zöld és friss levegőjű Pamplemousses kertet, melyet hosszabb nevén Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanikuskertként is megtalálnak a turistatérképeken.

A kertnek olyan nagy kollekciója van ritka, egzotikus növényekből és virágokból, hogy a világ minden tájáról csodájára járnak a botanikusok.

Egzotikus fák, gyógynövények és számos madár, teknős található itt. A park két legnépszerűbb növénye az óriási vízililiom (Victoria Amazonica) és az indiai ernyőpálma. A trópusokon ez volt az első ilyen jellegű kert, és a remek éghajlat miatt még üvegház sem kell ahhoz, hogy a növények szabadon nőjenek. Bár több fontos fa, virág és persze állat – teknős, madár, gyík – él a kert területén, az egyik legszebb és legkülönlegesebb látnivaló az a hosszú tó, amit a 18. században alakítottak ki, és amin hatalmas Victoria Amazonica vízililiomok ringatóznak.

Ezek a helyszínek és élmények igazi kulturális és természeti gazdagságot kínálnak a Mauritiuson utazóknak.

Részletekkel és foglalással kapcsolatban ne habozzatok, állunk rendelkezésetekre online és a helyszínen is!

További Mauritiuszi programjaink itt.

Egy izgalmas 3 részes élménybeszámolót Mauritiuszról ezen a linken olvashtasz.

Tippek

A napi programok az időjárás függvényében felcserélhetők.

A napi programok közötti cserék megbeszélés alapján módosíthatóak a távolságok figyelembevételével.

Naptej, sapka, esőkabát, kényelmes cipő/szandál/papucs - a téli időszakban estére és reggelre kiskabát - , valamint szúnyogriasztó kötelező.

Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Étkezés
Fizetési módok
Ár
  • € 260 / 2 fő-től
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok