fbpx
Bevezető leírás

Fedezzétek fel Mauritius különleges élményeit egy izgalmas ínyenc napi kaland során!

  • Helyszín:
    Mauritius
  • Indulás helye:
    Grand Baie
  • Megállók:
    Rault kekszgyár / Vanille Park
Időtartam
Élményleírás

Mauritius, Rault Kekszgyár

A Rault Kekszgyár az egyik elrejtett kincse Mauritiusnak. Az itt készült Biscuit Manioc vagy Cassava Biscuits igazi ritkaság, amelyeket érdemes kipróbálni. A gyár, melyet a Rault-Seneque család működtet, már 1870-ben megkezdte manióka keksz gyártását. Ebben a gyárban a hagyományok szilárdan megmaradtak. A manióka kekszek a helyiek kedvencei, és a gyárban megtekinthető, hogyan készülnek a hagyományos módszerekkel, szárított cukornádlevelekkel tűzön süvegelve.

 

Amikor belépünk a gyárba, azonnal visszarepülünk az időben az 1800-as évek elejére, ahol berendezéseket láthatunk, melyeket már akkor használtak. A kekszkészítési folyamatot szinte teljes egészében kézi munkával végzik, a szitálástól kezdve a sütésen át a csomagolásig. Ezek a tradicionális sütemények csak Mauritiuson kaphatók, és az egyik ok, hogy a gyár még ma is sikeresen működik, az az, hogy a nyersanyag (manióka) helyben elérhető.

 

Az érdeklődők és az ínyencek számára egyaránt érdekes lehet ez a látogatás. A manióka keksz nemcsak egyedi ízű, hanem a családi vállalkozás hagyományainak és értékeinek is hű lenyomata. Az egész folyamat megnézése után érdemes néhány csomag kekszet vásárolni a gyári boltban, hogy otthon is élvezhesse ezeket az ínycsiklandó, kézzel készített finomságokat.

 

Folytatjuk utunkat a Vanille Parkba, ahol krokodilok, lemurok és repülő rókák laknak. Érintsétek meg a teknősöket és ne hagyjátok otthon a szúnyogriasztót!

Az étterem krokodilhúsos ínyencségeket kínál, de ne feledkezzünk meg a Dodo emlékhelyről és a krokikról való gondoskodásról sem! Az állatetetések izgalmas és felejthetetlen élményt nyújtanak, itt biztosan elvarázsol benneteket a természet közelsége.

 

Teknős etetés: 11:00 és 13:00 óra között,

Krokodil etetés nagyoknak: 11:30-kor

Iguána ismerkedés: 10:30 és 14:30 között

Krokibébi etetés: 11:00, 13:30 és 15:00 órakor,

Kívánságra egy fénykép erejéig lehetőséged lehet bébi krokodilt tartani a kezedben, mely nagyszerű marandandó emlék lesz. Ára 350Rs/fő.

Ezen tevékenységek foglalása nem lehetséges online, de a részletekért és foglalásért vegye fel velünk a kapcsolatot, örömmel állunk rendelkézésére.

 

További Mauritius programjaink itt,  vagy ITT

Egy izgalmas 3 részes élménybeszámolót Mauritiuszról ezen a linken olvashtasz.

Tippek

A napi programok az időjárás függvényében felcserélhetők.

A napi programok közötti cserék megbeszélés alapján módosíthatóak a távolságok figyelembevételével.

Naptej, sapka, esőkabát, kényelmes cipő/szandál/papucs - a téli időszakban estére és reggelre kiskabát - , valamint szúnyogriasztó kötelező.

Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
  • € 350 / 2 fő-től
  • Ajándék teknős etetés az árban.

Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok