Bevezető leírás

Készülj fel egy varázslatos utazásra, ahol felfedezheted Indai gyöngyszemeit. Fedezd fel Delhiben a történelem és kultúra kavalkádját, gyönyörködj az Agra-i Tádzs Mahal csodájában, majd vesd bele magad Jaipur színes világába, ahol a múlt és a jelen találkozik. Végül kalandozz el Mandawa festői városába, ahol lenyűgöző hagyományos freskók és paloták varázsolják el a látogatókat. Csatlakozz hozzánk ezen a lenyűgöző körutazáson!

  • Helyszín:
    India
  • Indulás helye:
    Delhi
  • Megállók:
    Delhi / Mandawa / Navalgarh / Jaipur / Abhaneri / Agra
  • Elutazás helye:
    Delhi
Időtartam
Élményleírás

India – Delhi / Jaipur / Agra / Mandawa

1. nap
Érkezés, Delhi városnézés

Érkezés Delhibe, transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása után reggeli. Rövid pihenő után városnézés Delhi óvárosában. Felkeressük a Chandni Chowk bazárt riksával, majd elsétálunk a több száz éves Ó-bazárba. Élménydús sétánkon helyi termékekből lehet vásárolni, és helyi ételkülönlegességeket kóstolni. Megnézzük India legnagyobb mecsetjét a Jama Mecsetet (kívülről), majd Mahatma Gandhi síremlékét. Utunk során láthatjuk a híres Indiai Kaput, a Parlamentet és az Elnöki Palotát. Megnézzük Indira Gandhi egykori lakóházát, majd napnyugtakor részt veszünk egy szikh esti imán, India második legnagyobb templomában. Felkeressük Delhi egyik legszebb és legfontosabb szentélyét, a Laxminarayan szentélyt. Vacsora és szállás Delhiben.

2. nap
Delhi – Mandawa

Reggeli után Mandawába utazunk. Mielőtt elhagynánk Delhit, megnézzük a Qutub Minart, a világ legmagasabb minaretjét, ami több, mint 920 éve épült, valamint a híres Delhi vasoszlopot. Mandawa a maharadzsák egykori városa volt, ahol a külföldről érkező kereskedőket fogadták. Megnézzük a különleges városi kúriákat a háveliket, az egyikben egy helyi ebédet is elfogyasztunk. A házak falain megelevenedik a régi idők fényűző élete. Délután a helyi bazárban sétálunk, ahol a helyiek mindennapjaiba láthatunk bele. Vacsora és szállás Mandawában.

3. nap
Mandawa – Navalgarh – Jaipur

Reggeli a hotelben, majd elindulunk Jaipur felé. Útközben megállunk egy csodaszép városban, Navalgarhban, ami Naval Singh maharadzsa városa volt, a rádzsput maharadzsa támogatta a helyi kereskedőket és megvédte őket a portyázó rabló bandáktól. A helyi bazárban sétálunk, majd megnézzük a Poddár Havelit, ami az egykori Poddár kereskedőcsalád udvarháza volt, akik pamut és fűszerkereskedők voltak. A házban 850 falfestmény látható, amin a helyi élet eseményeit örökítettek meg. A városi múzeumban megismerjük a rádzsasztáni kultúrát.
Tovább utazunk Jaipurba, a maharadzsák rózsaszín városába. A szállás elfoglalása után elmegyünk India egyik legnagyobb Ganésa isten – a szerencse hozó isten – szentélyébe és megnézzük a helyi emberek mindennapi életét.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes, nemcsak Mandawa élmény  itt.

Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
  • € 1650 / fő
    • Minimum 2 fő esetén
Megjegyzés
  • Szállás 3-4* szállodák
  • Étkezés a programleírás szerint
Megjegyzés
  • Borravaló mértéke (7 €/nap/fő)
  • Szállodai extra költségek kiemelt- és csúcsszezonban
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok