Bevezető leírás

Egy olyan intenzív körutazásról beszélünk, ahol a kalandvágyó utazó a Belsô-Andok magashegyi környezetébôl indulva, ôsi kultúrákat megismerve, paramókon és a legszebb kolóniál városokon keresztül, Santander legszebb természeti látványosságain át haladva a lehetô legmélyebben ismeri meg az adott tájegység szokásait, hagyományait. Ezen az utunkon a természetbeli programok vannak túlsúlyban, de van városnézés is bôven, illetve több extrémsportos opció is.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Cundinamarca, Boyacá, Santander
 • Elutazás helye:
  Bogota
Életkor
Élményleírás

1.nap

Miután találkoztunk a reptéren Bogotában, a belvárosi szállásra megyünk, majd megismered a La Candelaria történelmi városrészt, a város történetét. Hagyományos ételeket, például Ajiaco- t kóstolunk, illetve a híres 'chichát, mely a hódítás elôtt itt élô Muisca indiánok itala volt.

2. nap

A mai napra két opció van. Lehet maradni Bogotában, ebben az esetben elviszlek a Salto del Tequendama vízeséshez, illetve gasztronómiai programot szervezünk, este pedig irány Chapinero bulinegyede. A másik opció a túrát kedvelô utasainknak szól. Majd két óra busz és kollektívó árán jutunk el Tibacuy hegyi falucskájába, ahonnan a Cerro Quinini túraösvénye indul. A gyalogtúra összesen 4-5 órát vesz igénybe kávéföldek közt és csodás köderdei környezetben haladva egészen a Cabeza del Indio szikláig. A térség a Panche indiánok szent területe. Tanyasi ebéd után indulunk is vissza Bogotába, szállás ugyanott.

3. nap

Reggel korán tipikus reggeli után bô másfél óra kemény gyaloglás következik a Monserrate tetejére, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a városra. Innen leérve másfél óra autózás következik Guatavita andalúz kisvárosáig, ahonnan rövid városnézés után már megyünk is tovább a Cacique Guatavita tóhoz, mely a Muisca indiánok szent tava volt, és ide köthetô El Dorado legendája is. A gyalogtúra nagyjából 2 óra laza séta, 3000 méter felett. Innen kiérve iszunk egy kokateát a magassági fejfájás ellen, aztán egy tipikus ebéd után irány a Boyacá tartománybeli Sogamoso, ahol belvárosi hotelben megszállunk.

4. nap

Félórányira található Mongui kisfaluja, mely Boyacá legszebb települése, és a bôrlabda gyártásról lett híres. Innen indul a Parámo del Ocetá túraösvénye, ahol páratlan magashegyi növényzetet, 'fraylejonokat' is láthatunk. Sôt ez utóbbit még ültetni is szoktak utazóink, ezzel segítve a térség rekonstrukcióján dolgozó természetvédelmi alapítványt. Ez összesen nyolc órás gyaloglás, ami jó fizikumot kíván, éppen ezért a túra lerövidíthetô egy szintén nagyon szép környékbeli túraútvonalra. Szállás este ismét Sogamosoban.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Az utazás kiegészíthetô az alábbi programokkal:

 • Csendes-óceáni partvidék Körút 7 nap
 • Nyugat - Karib Térség Körút 7 nap

 

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni az Andok sokszínû világát, érdekli a történelem, a természet és nem rest gyalogolni és sokat utazni a kanyargós utakon, bírja a magaslati klímát és aktív pihenésre vágyik. Alapvetôen 14-65 éveseknek ajánljuk ezt az utunkat.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben elérhető

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 1950 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 •  14 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 4 nap reggelivel
 • 1 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok