fbpx
Bevezető leírás

Indulj egy időutazásra Észak-India szívébe, ahol felfedezheted a hatalmas Mogul Birodalom és Rádzsasztán királyságának lenyűgöző örökségét! Az utazás során keresztülutazzuk Delhit, Agrát és Jaipurt, ahol az ikonikus Tádzs Mahal, a gyönyörű paloták és templomok varázsolják el. Rádzsasztán, azaz az 'Ősi Királyok Földje', tele van ősi műemlékekkel, egyedi tradíciókkal, varázslatos természeti szépségekkel és ínycsiklandó gasztronómiával. Ezen a 15 napos kalandon keresztül részese lehetsz a múlt és a jelen találkozásának, miközben felfedezed Észak-India legszebb látnivalóit.

  • Helyszín:
    India
  • Indulás helye:
    Delhi
  • Megállók:
    Delhi / Mandawa / Bikaner / Jaisalmer / Jodhpur / Ranakpur / Udaipur / Jaipur / Abhaneri / Agra
  • Elutazás helye:
    Delhi
Élményleírás

Indiai körutazás

1. nap
Érkezés, Delhi, India

Érkezés Delhibe, transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása után reggeli. Rövid pihenő után városnézés Delhi óvárosában. Felkeressük a Chandni Chowk bazárt riksával, majd elsétálunk a több száz éves Ó-bazárba. Élménydús sétánkon helyi termékekből lehet vásárolni, és helyi ételkülönlegességeket kóstolni. Megnézzük India legnagyobb mecsetjét a Jama Mecsetet (kívülről), majd Mahatma Gandhi síremlékét. Utunk során láthatjuk a híres India Kaput, a Parlamentet és az Elnöki Palotát. Megnézzük Indira Gandhi egykori lakóházát, majd napnyugtakor részt veszünk egy szikh esti imán, India második legnagyobb templomában. Felkeressük Delhi egyik legszebb és legfontosabb szentélyét, a Laxminarayan szentélyt.

2. nap
Delhi – Mandawa

Reggeli után Mandawába utazunk. Mielőtt elhagynánk Delhit, megnézzük a Qutub Minart, a világ legmagasabb minaretjét, ami több, mint 920 éve épült, valamint a híres Delhi vasoszlopot. Mandawa a maharadzsák egykori városa volt, ahol a külföldről érkező kereskedőket fogadták. Megnézzük a különleges városi kúriákat a háveliket, az egyikben egy helyi ebédet is elfogyasztunk. A házak falain megelevenedik a régi idők fényűző élete. Délután a helyi bazárban sétálunk, ahol a helyiek mindennapjaiba láthatunk bele. Vacsora és szállás Mandawában

3. nap
Mandawa – Bikaner

Reggeli után folytatjuk utunkat Bikanerbe, a fallal körülvett sivatagi városba. Központjában kanyargós, szűk utcáin csodálatos szépségű hávelik állnak. Érkezés után meglátogatjuk Ázsia egyetlen állami tevefarmját, ahol több száz állat él. Késő délután megnézzük a Dzsunágarh-erődöt, ami sárga márvánnyal, festményekkel és üvegmozaikkal díszített palotáknak, templomoknak és pavilonoknak ad otthont. Ez az erőd a radzsput királyok legjobb állapotban fennmaradt épülete. Éjszaka a Bikanerben.

4. nap
Bikaner – Jaisalmer

Reggeli után utazás Jaisalmerbe. Útközben ebédelünk, majd szállás elfoglalása. Rövid felfrissülés után felfedezzük a helyi bazárt, ahol ízletes helyi édességeket kóstolunk, mint ghotua laddu, gyalébi és kacsori. Vacsora és szállás Jaisalmerben.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes körutazás élmény itt.

Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Étkezés
Fizetési módok
Ár
  • € 2850 / fő
    • Minimum 2 fő esetén
Megjegyzés
  • Szállás 3-4* szállodákban
  • Riksa kirándulás Ó-Delhiben
  • Csónakozás a Picsola tavon
Megjegyzés
  • Borravaló mértéke (7 €/nap/fő)
  • Szállodai extra költségek kiemelt-és csúcsszezonban
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok