fbpx
Bevezető leírás

Egy olyan intenzív kalandtúra körutazásról beszélünk, ahol a kalandvágyó utazó Medellín nagyvárosi utcáiról indulva a Belső-Andok magashegyi környezetén és az Eje Cafetero színes kávészagú falvain keresztül, Chocó érintetlen dzsungelein át haladva a lehető legmélyebben ismeri meg az adott tájegység szokásait, hagyományait. Ezen az utunkon a természetbeli programok vannak túlsúlyban, de van városnézés is bőven, illetve több extrémsportos opció is.

Több olyan látványosságot tartalmaz, ami ismeretlen a külföldiek számára, sok utazással, és sok
gyalogtúrával.

  • Helyszín:
    Kolumbia
  • Indulás helye:
    Bogota
  • Megállók:
    Antioquia, Caldas, Quindió, Tolima, Chocó, Cundinamarca
  • Elutazás helye:
    Bogota
Élményleírás

Nyugat-Kolumbia 3 hetes körutazás

1.nap

Bogotái érkezesed után Medellín városába repülsz, ahol a repterén találkozunk, esel is kezdjük felkeresni a város nevezetességeit, megismeritek történelmét, majd ebédelünk a Cerro Nutibara tetején felépített antioquiai kávéfaluban, amely a Pueblito Paisa nevet viseli, es ahonnan a legjobb kilátás nyílik a városra. Délután felkeressük a híres 13-as kommunát, szállásunk pedig az El Poblado bulinegyedben lesz.

2.nap

Reggel a közeli Guatape színes falucskájába utazunk, es megmásszuk a Piedra del Penol több mint 700 lépcsőjét, megcsodáljuk az elénk táruló panorámát. Ezután motorcsónakázunk a falu melletti lagúnán, ahol többek közt megismerjük a Viejo Penol falu történetét, megtekintjük Pablo Escobar tóparti haciendáját. Egy finom helyi ebéd után szabadprogram a színes utcákon, érdemes helyi kávét inni. Estére visszatérünk Medellínbe a szállásra.

3. nap

A mai napon nem kelünk korán. Felkeressük a város történetéhez kapcsolódó drogbáró, Pablo Escobar Gaviria nevéhez fűződő nevezetes helyszíneket, mint például a La Catedral börtön, a sírja, házai, illetve felkeressük bátyját Robertót, aki házában emlékmúzeumot rendezett be. Ebéd után a nap hátralévő részében szabadidő az El Poblado zenés utcáin. Szállás ugyanott.

4. nap

Santa Fe de Antioquia legalább annyi történelmet zár magába, mint amennyire szép. Ma ezt a koloniál gyöngyszemet barangoljuk be, illetve felkeressük a közeli Cauca folyón átívelő műemlék fa függőhidat is. Ebéd után még hosszú, több mint ötórás autóút vár ránk egészen Turbo városáig, ahol meglátogatunk egy közeli banántermesztô gazdaságot, mint az Urabá régió legfontosabb bevételi forrását. Estére a városban alszunk.

5. Nap

Reggel korán indul a csónakunk a Golfo de Urabá vizén, az Atrato folyó torkolata felé, mely a legrövidebb út a Darién-szoros ôserdei felé. Kolumbia egyik legextrémebb uticéljai közé tartozik a panamai határon elterülô végeláthatatlan dzsungel, ahol az Embera Katio, Chamí és a Kuna törzsek élik elzárt életüket. Miután megérkeztünk Unguia kikötôjébe, egy kisebb csònakkal látogatást teszünk az Embera törzsnél, megismerjük kézmûves technikáikat és életformájukat. Az estét Unguiában töltjük.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Nyugat-Kolumbia élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben.

Részletekért érdeklődj a Szervezőnél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus, néhol extrém körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni az Andok sokszínű világát, érdekli a történelem, a természet és nem rest gyalogolni és sokat utazni a kanyargós utakon, vagy épp a dzsungelben, bírja a magaslati klímát és aktív pihenésre vágyik. Alapvetően 14-65 éveseknek ajánljuk ezt az utunkat.

Video
Térkép
Dátum
Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
  • $ 2350 / fő
    • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
    • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
  • 21 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
  • 5 nap reggelivel
  • 1 belföldi repülőjegy
  • Díjak: Útdíjak, parkolók
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok