Bevezető leírás

Egy olyan rövid, kiegészítô útvonalról van szó, ahol a legendás Amazonas vidékét autentikus módon ismeri meg az utazó Leticiából indulva az Huitoto indiánok közösségén, trópusi esôerdôn, mocsárvidéken és az Amazonas folyón haladva Puerto Nariño, és az Amacayacú Nemzeti Park érintésével egy aktív, programdús túra keretein belül. Sok csónakos utazást, autentikus programot és néhol extrém ám viszonylag rövid gyaloglásokat tartalmaz. Ha mindez nem lenne elég, a harmashatár nyújtotta lehetôségeket kihasználva ellátogatunk Peruba, Brazíliába; és opcióként az Ayahuasca is kipróbálható!

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Amazonas
Időtartam
Élményleírás

1.nap

A bogotái reptérrôl egybôl Leticiába repülünk, ami kétségkívül Amazónia turisták által leglátogatottabb városa, Amazonas tartomány fôvárosa. Ebéd után fél óra autózás után majd egy òra esôerdei séta vár ránk a szállásig, néhol derékig érô vízben. Ez nem más mint egy Maloca, az amazóniai törzsek hagyományos lakòhelye. Szállás függôágyban vagy matracon. Vacsorára pirarucú, az Amazonas ikonikus hala várható.

2. nap

Mai napon részletesebben ismerjük meg a vendéglátó Huitoto törzs hagyományait, ôsi kézmûves technikáit, mint például a tetôfonás, vagy a folyami halászat mûvészete, melyeket Ti magatok is kipróbálhattok. Kézzel faragott csónakban felhajòzunk a Tamaca folyón, megcsodáljuk az érintetlen esôerdôt, kedvünkre fürdünk. Hagyományos ebéd és rövid pihenô után megkezdjük túránkat addig a pontig, ahol ma tábort verünk a dzsungelben. Éjszakai túránkon megfigyelhetjük Amazónia éjszakai élôvilágát is.

3. nap

Reggel korán kelünk a természet lágy ölén, elindulunk vissza a Malocába, ahol ebédelünk. Ebéd után szabadidô az ôserdei szálláson. Érdemes fürdeni a folyòban. Tipikus helyi vacsora után egy ún. Abuelo=nagyapa avat be minket az Huitoto törzs mítoszaiba, hiedelemvilágaiba, és a világhírû amazonasi természetes orvoslás rejtelmeibe. Itt növényi készítményekkel ismerkedünk, mint pl. a ‘mambé’, az ‘ambil’ vagy épp a ‘sananga’. Este a törzsek eredetérôl, vándorlásáról hallgatunk szájról szájra terjedô históriákat. Aki komolyabban szeretne betekintést nyerni a gyógyítás világába, annak díj ellenében szervezünk éjszakába nyúló Ayahuasca szertartást Taita segítségével.

4. nap

Reggeli után elhagyjuk a Malocát, majd a közeli Omagua Természetvédelmi Park ösvényein túrázunk és mászunk meg egy 30 méter magas dozel - fát, megcsodálva fenntrôl a csodás kilátást. Délután ellátogatunk a szomszédos városba, a brazíliai Tabatingába, mely a csokoládé gyártásról nevezetes. Estére visszatérünk Leticiába, ahol érdemes este a papagájok énekét hallgatni a fôtéren. Szállás városi hotelben.

5. nap

Reggel indulunk Leticia piacára reggelizni és szétnézni a különleges halak és gyümölcsök között, majd pedig elindulunk a legendás Amazonas folyón Puerto Nariño irányába. Több megállónk is lesz ma, ugyanis megfigyeljük a térség ikonikus lótuszvirágát, ellátogatunk a Majmok szigetére, délután pedig rózsaszín folyami delfineket figyelhetünk meg Puerto Nariño felé menet. Ebéd után ellátogatunk a perui Cacao szigetre, majd pedig fürdünk a festôi Tarapoto tóban. A kilátóról jól belátni az Amazonas vidékét, és gyönyörû a naplemente is. Estére egy közeli folyóparti ökoszálláson alszunk.

6. nap

A mai napon a híres Amacayacu Nemzeti Parkot látogatjuk meg, ahol az Amacayacú folyón fa halászcsónakban felhajózva egy nagyjából négyórás út keretein belül figyelhetjük meg az Amazonas vidékének egyedülálló élövilágát. Innen visszatérve leereszkedünk az Amazonasra, visszatérünk a szállásra. A délutánt érdemes pihenéssel tölteni a faházban.

7. nap

Reggel visszatérünk Leticiába csònakkal. Ebéd után utazunk Bogotába, majd pedig utazol haza!

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Egy kiegészítô túráról beszélünk, melyet két és háromhetes körutazásainkhoz lehet hosszabbításként beilleszteni, bogotai indulással.

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan  utazónak ajánljuk, akik részt vettek valamely körutunkon, és azt meghosszabbítva szeretnék megismerni Amazónia azon területeit, melyek minden más körutunkból kimaradtak. Ezért hoztuk létre ezt az útvonalat. A többi túrához hasonlóan ez is autentikus módon mutatja be a mindennapi emberek életét és a páratlan természeti értékeket, fôként csónakkal utazva. Ez inkább autentikus körutazás, mint kalandtúra, bár a gyalogtúrák alatt elôfordulhatnak extrém körülmények viszont ezeket a gyaloglásokat kihagyva minden korosztálynak, akár családoknak is ajánljuk.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 800 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 6 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 3 nap reggelivel
 • 2 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók, helyi közösségek díjai
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok