Bevezető leírás

Egy olyan rövid, kiegészítô útvonalról van szó, ahol Buenaventura városából indulva az érintetlen Csendes-óceáni partvidék legszebb, alig ismert helyszínein halad végig a Sanquianga, az Utria és az Uramba Nemzeti Parkokon, és a környékbeli indián afrokolumbiai közösségeken keresztül Bahía Solano szörfparadicsomáig, néhol extrém körülmények között, több órás tengeri utazások és extrém dzsungeltúrák kiséretében. Talán ez az a körutazásunk, ahol a legközelebb érzi magát az ember az érintetlen természethez, olyan vidékeken ahol nem jár turista!

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Chocó, Valle del Cauca, Cauca
 • Elutazás helye:
  Bogota
Időtartam
Élményleírás

1.nap

Az elsô napon Bogotából a Csendes-óceán legnagyobb kikötôvárosába, Buenaventurába repülünk. Innen nagyjából másfél óra Bahía Malaga, pontosabban a szemben levô halászfalu, ahol megszállunk egy helyi családnál a La Plata szigeten. Ez az Uramba Nemzeti Park bejárata, innen indul a holnapi programunk. Délután ismerkedünk a közösség életével, fôként halból álló gasztronómiájaval és a ‘currulao’ és ‘juga’ táncokon kívül számos más helyi folklòrral.

2. nap

A mai napon a Csendes-óceáni térség legismertebb természetvédelmi területét járjuk be, ez az Uramba Nemzeti Park. Elsôsorban a júliustòl decemberig tartò bálnaszezon bálnalesei miatt vált ismertté, ám sok más látnivaló van itt a bálnákon kívül. Ma alapvetôen kenuval közlekedünk, de lesz egy òrás dzsungeltúra is. Ismerkedünk a mangroveerdôk élôvilágával, majd a kézmûvesség fortélyaival a Guanán indián közösségnél. Délután a Tres Marias, az Ostión és a La Sierpe vízeséseiben fürdünk, ez utóbbi több mint 60 méteres. Estére egy közeli kis halászfaluban töltjük az estét, a tengerparton.

3. nap

Reggel korán indulunk vissza Buenaventura kikötôjébe, ahonnan ma több mint 5 òrás út vár ránk a Csendes-òceán egyik legkülönösebb szigetére, ami nem más mint a Los Mulatos. A legenda szerint a szigetet elôször kékszemû, fehérbôrû telepesek lakták, akik valòszinûleg a vikingek leszármazottai voltak. Késôbb az egész térségre jellemzô, fôként halászattal foglalkozò mulatt, vagyis afrokaribi származású lakosság telepedett itt le. Az itt töltött napok alatt ismerkedünk fôként halból álló gasztronómiai fogásaikkal, kultúrájukkal. A sziget egyetlen szálláshelyén alszunk éjjel.

4. nap

A mai programon nem akárki vehet részt, hiszen a Sanquianga Nemzeti Park hivatalosan nem látogatható turisták számára, hiszen egy különösen fontos természetvédelmi területrôl beszélünk, ahol kutatók napi szinten végeznek konzervációs és feltérképezô munkát, hiszen a Csendes-óceáni területek legsokszínûbb, legérintetlenebb élôvilágáról beszélünk. Ezt fogjuk ma megnézni egy majd egésznapos csónakazás keretein belül a Patia folyó vizén, és elsô kézbôl ismerjük meg az érintetlen természet fogalmát. A terület a Tumaco indiánok élôhelye volt. Estére a Cauca tartománybeli Guapi városkájában alszunk, az azonos nevû folyó partján.

5. nap

Guapí a legközelebbi város az Isla Gorgona Nemzeti Parkhoz. Ez a kis Csendes-óceáni sziget az egyik legjobb mélytengeri merülési helyszín, ezért ide beiktatható plusz egy nap búvárkodás is. Reggel menetrendszerinti hajòval érkezünk a szigetre, ahol egy helyi vezetô elmondja a legfontosabb információkat, majd bemutatja a szigeten több évtizedig üzemelô börtön romjait. Ezt követôen ebédelünk, majd közel egy óra gyaloglással jutunk el Playa Palmeras kristálytiszta tengerpartjára, ahol a délutánt töltjük. A sziget turizmusa kifejezetten szervezett! Estére visszatérünk Guapí városába a szállásra.

6. nap

Guapí városából a leggyorsabb mòd továbbálni, ha az ember repülôn távozik, Cali városába. Mi is így teszünk ma délelôtt. Caliból aztán repülünk is tovább Mutis városába, ismertebb nevén Bahía Solano tengerpartjára. Ez néha az útiterv megváltozását is hozza magával, hiszen ide nem minden nap van repülô, és még olyan is elôfordult, hogy át kellett repülni elôbb Medellínbe. Ez mindig a pontos idôpont szervezésekor alakul ki. Kolumbia ezen területein nagyon komplikált a közlekedés, de még ez is kényelmesebb mint a 12 òrás gyorscsónak a tengeren. Bahía Solano- ba érve rögtön el is foglaljuk tengerparti, dzsungelbeli szállásunkat, és a nap hátralevô részét pihenéssel töltjük. Bahía Solano és környéke amúgy surf- paradicsomként ismert.

7. nap

Ha eddig még nem láttál bálnát, ma biztosan fogsz többet is! A bálnák bölcsôjének is nevezett Utria Nemzeti Park a legjobban konzervált élôvilággal rendelkezô, hivatalosan is látogathatò Nemzeti Park. A mai napon itt csónakázunk, de nem csak nagy kék bálnát ‘lesünk’, hiszen helyi vezetônk minden részletet elmond az élôvilággal kapcsolatosan. Ebédelünk a Playa Blanca szigeten, majd visszatérünk a tegnapi szállásra. Ez az utolsó éjszakád, holnap utazol Medellín városába, majd Bogotába és onnan haza.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Egy kiegészítô túráról beszélünk, melyet két és háromhetes körutazásainkhoz lehet hosszabbításként beilleszteni, bogotai indulással.

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, akik részt vettek valamely körutunkon, és azt meghosszabbítva szeretnék megismerni a Csendes-óceáni partvidék azon területeit, melyek minden más körutunkból kimaradtak. Ezért hoztuk létre ezt az útvonalat. A többi túrához hasonlóan ez is autentikus módon mutatja be az itt élô emberek életét és az érintetlen természeti értékeket, fôként csónakkal utazva. Ez inkább kalandtúra, mint körutazás az extrém körülmények és a hosszú, extrém gyalogtúrák miatt, amik igény esetén kihagyhatóak ugyan, de szerves részét képezi az útnak. Nomádabb viszonyokat és érintetlen természetet kedvelô, aktív tengerparti pihenésre vágyó tapasztalt utazóinknak ajánljuk! Búvároknak kifejezetten ajánlom az utat.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben elérhető

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 1050 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 7 éjszaka vendégházban, ökoszállásokon, privát szobával
 • Díjak: Útdíjak, parkolók, csónak, taxi díjak
 • 5 belföldi repülőjegy
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok