Bevezető leírás

Egy olyan aktív, rövidített körutazásról van szó, ahol a kalandvágyó utazó a Serranía La Macarena és Amazonia dzsungeleiből indulva Huila és Cauca tartományok páratlan prékolumbiai lelőhelyein, temetkezési helyein keresztül a Déli-Andok legszebb koloniális településeinek és indián kultúráinak megismerése révén a lehető legmélyebben ismeri meg az adott tájegység szokásait és hagyományait. Mindezt Cali, a salsa forró fővárosában zárjuk. Ezen az úton a természetes programok vannak túlsúlyban, de városnézés is benne van, illetve több opció is rendelkezésre áll, hogy mindenki megtalálja a neki valót. Ezen az úton több extrém célpontot is felkeresünk, illetve tartalmaz fárasztó gyalogtúrákat is, amikhez a komfortzónádból is ki kell majd lépned. Több olyan ritka látványosságot tartalmaz, ami ismeretlen a külföldiek számára, sok szabadidővel és sok gyalogtúrával. Ezen az úton rendkívül sok hosszú autó- és buszút is van, erre fontos felhívnom a figyelmet. Illetve azt is hozzáteszem, hogy a néhány komolyabb gyalogtúra kihagyásával igény esetén a túrát könnyíthetjük, de az utazások akkor is hosszúak és fárasztóak.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Guaviare, Meta, Huila, Caquetá, Cauca, Valle del Cauca
 • Elutazás helye:
  Bogota
Élményleírás

1. nap

A bogotai repülőtérről már utazunk tovább San José del Guaviare kisvárosába, Észak- Amazonia kapujába. Ha időben megérkezünk, akkor estig belefér egy csónakázás a szomszédos Laguna Negra víztükörén, ha nem, akkor csak a partrol figyeljük az élővilágot. Estére szállás városi hotelben.

2. nap

Reggel a Guayabero folyón haladunk tovább csónakkal, egészen a Cerro Azul lábaig, ahonnan gyalogtúránk indul. A Cerro Azul több mint 12 000 éves sziklarajzai egyedülállóan megőrződtek az évek során. Ezzel a nem mindennapi látvánnyal kezdünk. Ebéd után a közeli igen látványos két-tenger sziklaképződményei között barangolunk, majd estére visszatérünk a szállásra. Ide igény esetén beiktatható egy plusz nap a túrába, ami a világ legnehezebben megközelíthető tábláhegysége, a Serrania del Chiribiquete bemutatásáról szól; mindezt a lehető legszebb módon, kisrepülőről nézve. Ez egy nagyon atraktív, de költséges kalandtúra-elem, ami abszolút megéri, hiszen a látvány valami nem mindennapi. Ebben az esetben még egyet alszunk San Joséban.

3. nap

Ma is a Guayabero folyón utazunk, csak a tegnapival szemben nem egy órát, hanem vagy nyolcat; La Macarena folyóparti kisvárosáig. Ezalatt egyedülálló módon lesz lehetőséged megfigyelni az élővilágot. Megállunk ebédelni egy folyóparti közösségnél. Érkezés után estig pihenünk az elkövetkező napokra. Ez a térség egyébként a Guayabero indiánok területe volt, erről majd mesélek. Szállás ökoszálláson.

4. nap

A Caño Cristales a térség leghíresebb látványossága, és amikor nyitva tart, külföldiek hada veszi az utazási irodák méregdrága szolgáltatásait, ami viszont nem tartalmazza azokat a látványosságokat, amiket a Serranía La Macarena tartogat számunkra. Ennek az az egyik oka, hogy a térséget sokáig a FARC gerillacsoport tartotta uralma alatt, így szinte lehetetlen volt külföldinek a térségbe utazni. Mára ez megváltozott, látogathatóvá vált, de a környéken ettél függetlenül folyamatos a fegyveres csoportok jelenléte. Miután bebarangoltuk Caño Cristales-t, ellátogatunk egy közeli vízeséshez, majd visszatérünk Macarenába. Szállás estére ugyanott.

5. nap

Ma már a La Macarena turisták által alig látogatott területei felé vesszük az irányt. Mutatok a Caño Cristales-nél sokkal szebb, alig ismert színes vízfolyást. Ez a Siete Machos. Felkeressük a Caño Canoas képeslapra illő vízeséseit, majd folytatjuk utunkat San Juan de Arama kisvárosáig, mely a La Macarena északi határán található. Ez nagyjából nyolc órás út helyenként igen rossz állapotú földúton. Estére itt szállunk meg; és kipihenjük a rögös utat.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Érdekességek

Az utazás kiegészíthető az alábbi programokkal:

 • Csendes-óceáni partvidék 7 nap
 • Amazonas Folyó Körút 7 nap
Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással a Sierra Nevada dzsungeleiben is. Részletekért érdeklődj a szállásadónál.

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus, néhol extrém körutazás keretein belül a lehető legrövidebb idő alatt szeretné megismerni a Déli-Andok és Amazonia sokszínű világát, érdekli a történelem, a természet, és nem rest gyalogolni, valamint rettenetesen sokat utazni a kanyargós utakon vagy éppen a dzsungelben, bírja a magaslati klímát és aktív pihenésre vágyik.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 1950 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 14 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 5 nap reggelivel
 • 1 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok