Bevezető leírás

Egy olyan intenzív kalandtúra körutazásról beszélünk, ahol a kalandvágyó utazó a Serranía La Macarena és Amazónia dzsungeleiből indulva, Huila és Cauca tartományok páratlan prekolumbiai leletein, temetkezési helyein és Putumayo dzsungelein keresztül a Dél-Andok legszebb koloniál településein és indián kultúráin át haladva a lehető legmélyebben ismeri meg az adott tájegység szokásait, hagyományait. Mindezt Caliban, a salsa forró fővárosában zárjuk. Ezen az utunkon a természetbeli programok vannak túlsúlyban, de van városnézés is bőven, illetve több opció is, hogy mindenki megtalálja a neki valót. Ezen az utunkon több extrém úticélt is felkeresünk, illetve tartalmaz fárasztó, magaslati gyalogtúrákat is, ami kiemelt fizikumot kíván, illetve a komfortzónádból is ki kell majd lépned. Több olyan ritka látványosságot tartalmaz, ami ismeretlen a külföldiek számára, sok szabadidővel és sok gyalogtúrával. Ezen az utunkon rendkívül sok hosszú autó és buszút is van, erre fontos felhívnom a figyelmet. Illetve azt is hozzáteszem, hogy a néhány komolyabb gyalogtúra kihagyásával igény esetén a túra könnyíthető, de több nehéz szakasz szerves része a túrának, nem elhagyható és az utazások akkor is hosszúak, fárasztóak. Nem kezdő utazóknak való!

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Guaviare, Meta, Huila, Caquetá, Cauca, Valle del Cauca, Nariño, Putumayo
 • Elutazás helye:
  Bogota
Élményleírás

1.nap

A bogotái reptérről már utazunk is tovább San José del Guaviare kisvárosába Észak Amazónia kapujába. Ha időben megérkezünk akkor estig belefér egy csónakázás a szomszédos Laguna Negra víztükrén, ha nem akkor csak a partról figyeljük az élővilágot. Estére szállás városi hotelben.

2.nap

Reggel a Guayabero folyón haladunk tovább csónakkal, egészen a Cerro Azul lábáig, ahonnan gyalogtúránk indul. A Cerro Azul több mint 12000 éves sziklarajzai egyedülállóan konzerválódtak az idők során. Ezzel a nem mindennapi látványossággal kezdünk. Ebéd után a közeli igen látványos kőtenger sziklaképződményei közt barangolunk, majd estére visszatérünk a szállásra. Ide igény esetén beiktatható egy plusz nap a túrába, ami a világ legnehezebben megközelíthető táblahegysége, a Serrania del Chiribiquete bemutatásáról szól; mindezt a lehető leglátványosabb módon, kisrepülőről nézve. Ez egy nagyon attraktív, ám költséges kalandtúra-elem, ami abszolút megéri, hiszen a látvány valami nem mindennapi. Ebben az esetben még egyet alszunk San Joséban.

3. nap

Ma is a Guayabero folyón utazunk, csak a tegnapival szemben nem egy órát, hanem vagy nyolcat; La Macarena folyóparti kisvárosáig. Ezalatt egyedülálló módon lesz lehetőséged megfigyelni az élővilágot. Megállunk ebédelni egy folyóparti közösségnél. Érkezés után estig rápihenünk az elkövetkezendő napokra. Ez a térség egyébként a Guayabero indiánok területe volt, erről majd mesélek. Szállás ökoszálláson.

4. nap

A Cano Cristales a térség leghíresebb látványossága, és amikor nyitva tart, külföldiek hada veszi az utazási irodák méregdrága szolgáltatásait, ami viszont nem tartalmazza azokat a látványosságokat, amiket a Serranía La Macarena tartogat számunkra. Ennek az az egyik oka, hogy a térséget sokáig a FARC gerillacsoport tartotta uralma alatt, így szinte lehetetlen volt külföldinek a térségbe utazni. Mára ez megváltozott, látogathatóvá vált, de a környéken ettől függetlenül folyamatos a fegyveres csoportok jelenléte. Miután bebarangoltuk Cano Cristalest, ellátogatunk egy közeli vízeséshez, majd visszatérünk Macarenába. Szállás estére ugyanott.

5. nap

Ma már a La Macarena turisták által alig látogatott területei felé vesszük az irányt. Terepjáróval utazunk ma vagy 8 órát egy néhol elég rossz állapotú földúton, a Serranía La Macarena labánál. Mutatok a Cano Cristalesnél sokkal szebb, ám alig ismert színes vízfolyást. Ez a Siete Machos. Felkeressük a Cano Canoas képeslapra illő vízeséseit, majd folytatjuk utunkat San Juan de Arama kisvárosáig, mely a La Macarena északi határán található. Estére itt szállunk meg; és kipihenjük a rázós utat.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben. Részletekért érdeklődj a Szervezőnél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan jó fizikumú, tapasztalt utazónak ajánljuk, aki egy autentikus, néhol extrém körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni a Dél-Andok és Amazónia sokszínű világát, érdekli a történelem, a természet és nem rest gyalogolni és sokat utazni a kanyargós utakon, vagy épp a dzsungelben, bírja a magaslati klímát és aktív pihenésre vágyik. Alapvetően 14-65 éveseknek ajánljuk ezt az utunkat.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 2350 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 20 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 5 nap reggelivel
 • 1 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok