Bevezető leírás

Egy olyan intenzív körutazásról van szó, ahol első kézből kapsz betekintést a Karib­ térség mindennapi életébe, megcsodálva a térség legszebb természeti csodáit, mindezt a lehető legautentikusabb módon, dzsungeltúrával, helyi gasztronómiával és folklórral fűszerezve. Betekintést ad Kolumbia legszínesebb indián kultúrája, a Wayúu életébe, az Alta Guajira sivatag extrém világába, a Sierra Nevada magasságaiba, a Tayrona Nemzeti park legszebb strandjain keresztül az édes-sós lagúnák élővilágába, mindezt a festői szépség Cartagenában zárva. Sok időt töltünk a természetben, de városnézésből, történelemből sincs hiány.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Magdalena, La Guajira, Bolivár
 • Elutazás helye:
  Cartagena - Bogota
Élményleírás

1.nap

A Bogotába való érkezés után Santa Martára repülsz, ahol a reptéren találkozunk. A nap hátralévő részében megismeritek Santa Marta belvárosát, történelmét, nevezetes épületeit. Ellátogatunk Simon Bolivárhoz köthető nevezetes helyszínekre, majd szabadprogram a tengerparti belvárosban. Szállás egy antik koloniál vendégházban.

2.nap

Reggeli után negyed óra autóút vár ránk Taganga halászhfaluig. Innen egy halászcsónakkal a világhírű Tayrona Nemzeti Park egy kevésbé ismert szektorába látogatunk el, ahol a Sierra Nevada ölelésében a Karib-tenger egy csodaszép eldugott partszakaszán fürödhetsz, ahol nincs turista! Mangroveerdőt és sós lagúnát is mutatok. Ebédelni lehet Tagangára visszaérve a parton. Innen visszatérve estig szabadprogram Santa Martán. Masszázs extra díj ellenében házhoz rendelhető! Szállás ugyanott.

3. nap

Ma a piacon kóstolunk hagyományos reggelit, majd autózunk¾ órát Mincára, Kolumbia Ökológiai fővárosába, ahol nagyjából öt órás gyalogtúra vár ránk a csodaszép érintetlen trópusi erdőben a Sierra Nevada lábánál. Fürdésre alkalmas vízesések és páratlan élővilág tarkítja utunkat, majd miután megérkeztünk az 1300 méter magas kilátóponthoz, ott ebédelünk, majd némi szabadidő után irány vissza a kocsihoz. Ezt a gyalogtúrát ki lehet váltani motortaxival vagy terepjáróval extra díj ellenében. Szállás estére egy közeli valódi kávétermesztő 'fincán', ami vendégházzá lett alakítva.

4.nap

Reggel egy finom fekete kávé után kávé és kakaótúrán veszünk részt, ahol megismeritek a kézműves, első osztályú kávé termesztésének és feldolgozásának a folyamatát. Ezután ismét leereszkedünk a Sierra Nevadából, és nagyjából másfél órát autózunk a paradicsomszerű, pálmafás tengerpartra, ahol strandolunk és ebédelünk. Ezután nagyjából 2x30 perc dzsungel béli séta következik a Karib-térség legszebb vízeséséhez, Quebrada Valenciához, ahol fürödni is érdemes, majd autózunk negyed órát a békés, nyugodt tengerparti faházhoz ahol a szállás lesz.

5. nap

A mai napon két választható opció van. Lehet strandolni és kirándulni az álomszép partszakaszon, lazulni ingyen. A másik, ám költségesebb lehetőség pedig, hogy egy bő óra gyaloglás árán ellátogatunk a Sierra Nevada dzsungeleiben berendezett Kuzmuy­ ba, ami a kogui indiánok ceremoniális háza. Carolina az ősapáktól tanult ősi gyógyítás mestere. Itt rövid felkészülés, megtisztulás után részt vehetünk 'temazcal', azaz földalatti szauna vagy pedig gyógyító cacao szertartáson is, és kipróbálunk, megismerünk három ősi amazóniai orvosságot. Aki ennél is komolyabb szertartásra vágyik, van lehetőség valódi Ayahuasca szertartásra, ami a yagé növényből készült ősi orvosság.

Ezt a körút szervezésekor tisztázni kell, ugyanis komolyabb előkészületeket igényel; ezek nagyon komoly dolgok, kifejezetten spirituális beállítottságú embereknek. Alaphelyzetben a szállás ugyanott a tengerparton, kivéve, ha valaki Ayahuascán vesz részt, ő a dzsungelbeli kunyhóban alszik.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben. Részletekért érdeklődj a Szervezőnél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus körutazás keretein belül szeretné megismerni a Karib-térség sokszínű világát, a mindennapi életet, nyitott egy teljesen más kultúra megismerésére, de csak két hete van rá. Mindezt privát terepjáróval, így minden korosztály számára nyugodt szívvel ajánlom. Aktív, programdús körutazás sok strandolási lehetőséggel végig meleg éghajlaton, megterhelőbb gyalogtúra nélkül. Egy-két programot kihagyva kifejezetten családbarát körutazás, idősebb utazóinknak is ajánljuk.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 1550 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 14 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 7 nap reggelivel
 • 2 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok