Bevezető leírás

Egy olyan intenzív expedíciószerû körutazásról beszélünk, ahol a kalandvágyó utazó a  Los Llanos Orientales magávalragadó világán keresztül, Kolumbia földrajzi középpontját érintve az Orinoco folyón haladva járja végig a Guayanai Pajzs és az érintetlen Matavén és Tuparro Nemzeti Parkok vidékét. Háromszor átmegyünk megnézni egy-egy látványosságot Venezuelába. Ez ugyanaz az útvonal, melyet Alexander von Humboldt természetkutató is végigjárt expedíciója során, a turizmus viszont nem jut el idáig, ezért olyan érintetlen.

Ezen az utunkon több extrém úticélt is felkeresünk, illetve tartalmaz fárasztó gyalogtúrákat is, ami kiemelt fizikumot kíván, illetve a komfortzónádból is ki kell majd lépned.

Több olyan ritka látványosságot tartalmaz, ami ismeretlen a külföldiek számára. Ezen az utunkon az elsô napok hosszú buszútjai és a két belföldi repülés kivételével végig csónakkal utazunk, sokszor félnomád módon szállunk meg!

Nem kezdô utazóknak való!

 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Casanare, Meta, Guaínia, Vichada
 • Elutazás helye:
  Bogota
Életkor
Élményleírás

1.nap

Bogotái találkozásunk után Yopal városába repülünk. Yopal a Llanos Orientales elbûvölô síkságainak, a ‘llanero’ kultúra és folklór bölcsôjének a kapuja. Itt töltjük az éjszakát hotelben.

2. nap

Reggeli utàn már indulunk is arra a programra, mely a Los Llanos hangulatos világát, folklórját és páratlan élôvilágát hivatott bemutatni, és a ‘Safari Llanero’ névre hallgat. A közeli Guanapalo természetvédelmi övezetet a helyi campesinók hozták létre a turizmus és természetvédelem céljából. Megérkezve rövid köszöntô után felfedezzük a tanyát és környékét, ahol két napig lakni fogunk. Ebéd utàn lóháton folytatjuk utunkat a síkságon, megfigyelve az állat és növényvilágot. Ezután a négyórás lovaglás után visszatérünk a szálláshelyünkre, és vacsora után ismerkedünk a helyi folklórral és a térség hangszerével, a ‘bandolával’.

3. nap

Nem kell korán kelni. A mai napon a vizi és a lápvidék élôvilágát, és a helyi halászati technikákat figyeljük meg, ezúttal kenuval utazva. Hagyományos 'llanero' után ma 4x4 terepjárós túrán veszünk részt a környéken, néhol süppedôs, off-road viszonyok között. Visszatérve vacsora után mítoszokat, legendákat hallgatunk a tábortûz mellett. Ezt biztosan imádni fogod!

4. nap

Reggel közösen megfejjük a teheneket, igen jól hallottad! Ezután megreggelizünk, iszunk friss tejet majd ismerkedünk a helyi kézmûvesség, bôrmûvesség mesterségével. Ebédelni érkezünk a kolóniál Pore kisvárosába. Ebéd utáni városnézés keretein belül megismeritek az innen induló függetlenségi háború történetét és a város nevezetes épületeit, majd buszozunk másfél órát a tartomány fôvárosába, Yopalba, ahol megszállunk ugyanott mint az elsô napon.

5. nap

Mai napon ismét hosszú utazás vár ránk, ezért idôben elindulunk. Teszünk egy megállót a Kolumbia köldôkének is nevezett obeliszknél, mely az ország középpontját jelzi. Ebédidôben érkezünk Meta tartomány fôvárosába, Villavicencióba, ahol ebédelünk majd felszállunk a Mesetas felé tartó buszra, és utazunk még több mint három órát. Mesetas, ahol megszállunk és a környék 2016-ig a FARC gerillaszervezet magterülete volt, így gyakorlatilag lehetetlen volt itt utazni. Mára viszont a térség egyik leglátogatottabb célpontja, de azért nem kell külföldi turisták hadára számítani.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben.

Részletekért érdeklôdj a Szervezônél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan jó fizikumú, tapasztalt és természetkedvelô utazónknak ajánljuk, aki egy autentikus, nomád sôt néhol extrèm körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni a Los Llanos és Orinoquia érintetlen világát, érdekli a természet és nem rest gyalogolni és sokat utazni, vagy épp órákat csónakázni a dzsungelben, bírja a magaslati klímát, és aktív kikapcsolódásra vágyik.

Alapvetôen 14-65 éveseknek ajánljuk ezt az utunkat.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben elérhető

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 20 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 5 nap reggelivel
 • 2 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok