Bevezető leírás

Egy olyan rövidített körutazásról van szó, ahol két hét alatt beutazzuk Kolumbia három különböző térségét, megismerve azok kulturális, történelmi és gasztronómiai sokszínűségét és különbözőségeit. Egyaránt tartalmaz városnézést, túrát, indián kulturális programot és rengeteg természeti programot is. A Belsö-Andok magashegyi világából indulva, Medellin nagyvárosi utcáin keresztül a La Guajira felé haladva, megismered a Wayúu indiánok sokszínű világát, túrázol a Sierra Nevada érintetlen dzsungeleiben, miközben ősi kultúrákkal ismerkedsz. Ha mindez nem lenne elég, a program a Karib-térség halászfalvain keresztülhaladva Cartagena álomszép utcáin zárul.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Cundinamarca, Antioquia, Magdalena, La Guajira, Bolivár
 • Elutazás helye:
  Bogota
Élményleírás

1.nap

Miután találkoztunk a reptéren Bogotában, irány a belvárosi koloniál stílusú vendégház ahol alszunk. Első programunk, hogy libegővel feljutunk a Monserrate tetejére, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a városra, itt kávézunk az itteni elegáns kávézóban. A délutánt a La Candelaria történelmi belvárosban töltjük, megismerve a főváros történelmét, nevezetes épületeit. Estére pedig Ajiaco-t, Bogotá hagyományos raguféle ételét, a híres alkoholos italt, a chichát és más finomságokat is kipróbálunk.

2.nap

A mai napra van több opció. Az egyik, hogy ma elrepülünk Medellínbe, ami holnap lenne és így a városnézésen kívül marad egy szabad napunk a városban, amit lehet pihenéssel, opcionális programokkal vagy a bulinegyedben tölteni. A másik opció a túrát kedvelő utasainknak szól. Majd két óra busz és kollektívó árán jutunk el Tibacuy hegyi falucskájába, ahonnan a Cerro Quinini túraösvénye indul. A gyalogtúra összesen 4-5 órát vesz igénybe kavéföldek közt és csodás köderdei környezetben haladva egészen a Cabeza del India szikláig. A térség a Panche indiánok szent területe. Tanyasi ebéd után indulunk is vissza Bogotába, szállás ugyanott.

3. nap

Reggel repülünk Medellínbe. Ha tegnap ezt az opciót választottad akkor ma szabadprogram. A városnézés során felkeressük a híres épületeket, helyszíneket, felkeressük a híres 13-as kommunat, és felkeressük a hírhedt drogbáróhoz, Pablo Escobarhoz köthető nevezetes helyszíneket, köztük bátyját Robertót, aki házában emlékmúzeumot rendezett be. Közben helyi fogást ebédelünk a Cerro Nutibara tetején berendezett kávéfalucskában, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a városra; a szállásunk pedig az El Poblado modern negyedben lesz, ahol érdemes az estét az utcákon tölteni.

4. nap

Reggel buszra szállunk, és irány a színes Guatapé falucska, ahol először motorcsónakázunk a lagúnán, megtekintjük Escobar híres haciendáját, a Manuelát és megismerjük az elsüllyedt Viejo Pefiol falu történetét. Ebéd után pedig megmásszuk a Piedra del Pefiol több mint 700 lépcsőjét. Estére busszal visszatérünk Medellínbe, szállás ugyanott.

5.nap

Reggel a tengerparti Santa Martára repülünk. Santa Marta történelmének, nevezetességeinek megismerése után hagyományos ebéd, majd meglátogatjuk az a haciendát, ahol Simon Bolivár életének utolsó heteit töltötte. Ezután szabadprogram a tengerparti belvárosban, szállás ugyanott. Mától végig privát terepjáróval utazunk.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenába n, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben. Részletekért érdeklődj a Szervezőnél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, akik az ország több különböző térségét szeretnék megismerni, a lehető legkevesebb idő alatt mindenbe belekóstolva egy kicsit. A többi túrához hasonlóan ez is autentikus módon mutatja be a mindennapi emberek életét és a páratlan természeti értékeket, kevésbé extrém módon, csak a főbb látnivalókra fókuszálva! Ez inkább körutazás, mint kalandtúra, ezért minden korosztálynak, akár családoknak is ajánljuk, mivel a rengeteg beiktatott opciónak köszönhetően, ha kihagyjuk a gyalogtúrákat; ez egy laza kulturális körút. Talán ezen az utunkon töltjük a legtöbb időt városokban, és itt kell a legkevésbé elhagyni a komfortzónádat, mondhatni ez egy turistáknak is szánt körút.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 1550 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 14 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 3 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok