Bevezető leírás

Egy olyan intenzív kalandtúra körutazásról beszélünk, ahol a kalandvágyó utazó a Belsô-Andok magashegyi környezetébôl indulva, ôsi kultúrákat megismerve, paramókon és a legszebb kolóniál városokon keresztül, Santander legszebb természeti látványosságain át haladva a lehetô legmélyebben ismeri meg az adott tájegység szokásait, hagyományait.

Ezen az utunkon a természetbeli programok vannak túlsúlyban, de van városnézés is bôven, illetve több extrémsportos opció is.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Cundinamarca, Boyacá, Santander, Norte de Santander
 • Elutazás helye:
  Bogota
Élményleírás

1.nap

Miután találkoztunk a reptéren Bogotában, a belvárosi szállásra megyünk, majd megismered a La Candelaria történelmi városrészt, a város történetét. Hagyományos ételeket, például Ajiaco- t kóstolunk, illetve a híres ‘chichát’, mely a hódítás elôtt itt élô Muisca indiánok itala volt.

2. nap

A közeli Choachí település határában található az ország legmagasabb vízesése. Ide látogatunk el ma délelôtt, délután pedig ellátogatunk a Salto de Tequendama vízeséshez, és még felvonózunk is a dél-bogotai Ciudad Bolivár városrészben. A nap zárásaként gasztroprogrammal készülök, és ha szeretnéd elmehetünk ‘tejót’ játszani a helyiekkel, vagy meglátogathatjuk Chapinero bulinegyedét is.

3. nap

A mai nap a túrázásé. Majd két óra busz és kollektívó árán jutunk el Tibacuy hegyi falucskájába, ahonnan a Cerro Quinini túraösvénye indul. A gyalogtúra összesen 4-5 órát vesz igénybe kàvéföldek közt és csodás köderdei környezetben haladva egészen a Cabeza del Indio szikláig. A térség a Panche indiánok szent területe. Tanyasi ebéd után indulunk is vissza Bogotába, szállás ugyanott.

4. nap

Reggel korán tipikus reggeli után bô másfél óra kemény gyaloglás következik a Monserrate tetejére, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a városra. Innen leérve másfél óra autózás következik Guatavita andalúz kisvárosáig, ahonnan rövid városnézés után már megyünk is tovább a Cacique Guatavita tóhoz, mely a Muisca indiánok szent tava volt, és ide köthetô El Dorado legendája is. A gyalogtúra nagyjából 2 óra laza séta, 3000 méter felett. Innen kiérve iszunk egy kokateát a magassági fejfájás ellen, aztán egy tipikus ebéd után szabadprogram a kisvárosban. Esti szállásunk a szomszédos Sesquile településen lesz.

5. nap

Sesquile az El Dorado legendájának az otthona, illetve itt van a Cerro de Tres Viejas csúcsa is, amit ma megmászunk. Jó fizikumot kíván, de nincs több öt òra gyaloglásnál. Délutánra aki szeretne extra díj ellenében kipróbálhatja a közeli kezdô szintû ‘via ferratát’, egyébként ebéd után bámészkodunk kicsit Suesca városában, megnézzük a bányamúzeumot és már indulunk is a Boyacá megyei Mongui falujába, ahol alszunk.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben.

Részletekért érdeklôdj a Szervezônél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni az Andok sokszínû világát, érdekli a történelem, a természet és nem rest gyalogolni és sokat utazni a kanyargós utakon, bírja a magaslati klímát és aktív pihenésre vágyik. Alapvetôen 14-65 éveseknek ajánljuk ezt az utunkat.

Video
Térkép
Dátum

Egész évben elérhető

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 2350 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 21 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 5 nap reggelivel
 • 1 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Érdeklődés a programmal kapcsolatban
Érdeklődés programmal kapcsolatban

További ajánlatok