Bevezető leírás

Egy olyan körutazásról van szó, ahol három hét alatt bejárjuk Kolumbia öt különböző régióját, felfedezve ezek kulturális, történelmi és gasztronómiai gazdagságát, valamint változatosságát. A program városnézést, túrákat, indián kulturális rendezvényeket és számos természeti élményt kínál. A kezdet Belső-Andok magashegyi területéről indul, majd haladunk az Eje Cafetero kávéillatú falvai, Medellin vibráló városi utcái felé. Megismerjük a Wayúu indiánok sokszínű világát az Alta Guajira sivatagjában, felfedezzük a Sierra Nevada érintetlen dzsungeleit, miközben elmélyedünk az ősi kultúrákban. Ha mindez még nem lenne elég, a program a Karib-térség halászfalvain keresztül vezet, majd Cartagena varázslatos utcáin ér véget.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogotá
 • Megállók:
  Cundinamarca, Quindió, Boyacá, Antioquia, Magdalena, La Guajira, Bolivár
 • Elutazás helye:
  Bogotá
Élményleírás

1. Nap

Miután találkoztunk a reptéren Bogotában, irány a belvárosi kolóniál stílusú vendégház ahol alszunk. A délutánt a La Candelaria történelmi belvárosban töltjük, megismerve a főváros történelmét, nevezetes épületeit. Estére pedig Ajiaco-t, Bogotá hagyományos raguféle ételét, a híres alkoholos italt, a chichát és más finomságokat is kipróbálunk.

2. Nap

Reggel időben indulunk a Monserrate tetejére, ami nagyjából másfél óra lépcsőzés hegymenetben. Ez plusz költségért felvonóval kiváltható. Felérve megcsodáljuk a legszebb kilátást a városra, és kávézunk az itteni elegáns kávézóban. Lefelé mindenképp libegővel megyünk. Ezután taxival jutunk el a Salto del Tequendama vízeséshez. Ebéd után szabadprogram a belvárosban. Este egy taxi áráért elmehetünk Usaquén hangulatos városrészébe. Szállás ugyanott.

3. Nap

Vagy négy órás buszút vár ránk Boyacá tartomány ékszerdobozába, a kolóniál Villa de Leyva városába, ahol Kolumbia legnagyobb főtere található. Miután lepakoltunk a vendégházban ahol alszunk, irány a város fölé magasodó kilátó. Ez egy óra erős hegymenet, kérésre kihagyható de mindenképp megéri a fenti látvány, ráadásul ez az Iguaque Nemzeti Park határán található, tűlevelű erdőben. Estig szabadprogram.

4. Nap

Délelőtt lóháton felkeresünk néhány fontos történelmi helyszínt, mint pl. A Muisca indián eredetû ’Infiernito’, majd barangolunk a hangulatos belvárosban. Ebéd után díj ellenében lehet quadot bérelni, illetve ugyanígy látogatható a Casa Terracotta, a világ legnagyobb kerámiaháza, vagy az őslénycsontokat feltáró Fosil Múzeum is, de lehet a szabadidőt a kolóniái utcákon is tölteni. Estére busszal visszatérünk Bogotába.

5. Nap

Mai nap két óra busz és kollektívó árán jutunk el Tibacuy hegyi falucskájába, ahonnan a Cerro Quinini túraösvénye indul. A gyalogtúra összesen 4-5 órát vesz igénybe kavéföldek közt és csodás köderdei környezetben haladva egészen a Cabeza del India szikláig. A térség a Panche indiánok szent területe. Tanyasi ebéd után indulunk is vissza Bogotába, szállás ugyanott. Ez a program kiváltható más opcióval is. Ezesetben felkeressük az ország legmagasabb vízesését a közeli Choachí határában. Ez csupán háromnegyed órás gyaloglást jelent. Estére szállás ugyanott Bogotában.

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Ha igény van rá, az utazást kiegészíthetjük egy pihentető tengerparti időtöltéssel Cartagenában vagy a Tayrona régióban, valamint egy spirituális elvonulással a Sierra Nevada dzsungeleiben.

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utazást minden olyan kalandvágyó utazónak ajánljuk, aki szeretné felfedezni Kolumbia különböző régióit, és három hét alatt kicsit mindennek belekóstolni. Az utazás autentikus módon mutatja be a mindennapi emberek életét és a páratlan természeti kincseket, de kevésbé extrém módon, inkább körutazás formájában. Ideális választás azoknak, akik inkább laza kultúrális körutat keresnek, és a több beiktatott lehetőségnek köszönhetően alkalmas minden korosztálynak, beleértve a családokat is. A városokban eltöltött idő teszi még gazdagabbá ezt az utazást.

Video
Térkép
Dátum
Minimum létszám
Étkezés
Fizetési módok
Ár
 • $ 2050 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 21 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 3 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57 322 6014919

Kövess minket!

További ajánlatok