Bevezető leírás

Luang Prabang, a Laosz Királyság egykori fővárosa, azon ritka gyöngyszemek egyike, amelyek még mindig őrzik az ősi idők varázsát és békéjét. A Mekong és Nam Khan folyók találkozásánál fekvő Luang Prabang csodálatos látványokat és élményeket kínál. A város tele van gyönyörű buddhista templomokkal, amelyek hűségesen őrzik a vallási és kulturális örökséget. A Mekong folyón történő hajózás különleges élményt nyújt, amely során felfedezheted a környék természeti szépségeit és a helyi élet ritmusát.

  • Helyszín:
    Laosz
  • Indulás helye:
    Luang Prabang (Laosz)
Időtartam
Beszélt nyelvek
Élményleírás

Kiegészítő program!!!

1. nap

Transzfer a hotelbe, szobák elfoglalása. Este meglátogatjuk az éjszakai piacot és lehetőségünk lesz megkóstolni a különleges laoszi konyhát.

2. nap

A városnézés során meglátogatjuk a város legszebb templomait, az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), kávézás a bambuszhídnál. Délután megmásszuk a Phousi hegyet, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Mekong és a Nam Khan folyóra valamint a városra. Este opcionális naplemente nézés a hegyen, vagy éjszakai piac.

Étkezés: reggeli

3. nap

Hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb Buddha szobor található. Útközben több kézműves falut is meglátogatunk, ahol megismerjük a kézi papírkészítés, a selyemszövés és a rizspálinka készítés fortélyait. Délután elutazunk a szépséges Kuang Si vízeséshez, ahol időjárás függvényében akár fürdeni is lehet.

Étkezés: reggeli + menü ebéd a programban

4. nap

Korán reggel fakultatív program a szerzetesek adománygyűjtésének megtekintése. Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre.

Étkezés: reggeli

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt. Még több érdekes Ázsiai élmény itt.

Érdekességek

Az óvárosát 1995 óta az UNESCO a világörökség részének nyilvánította, méltán, hiszen ez a festői városka tele van történelmi és kulturális kincsekkel.

Luang Prabang környékén számos látnivaló vár, például lenyűgöző vízesések és barlangok, amelyek felfedezése felejthetetlen kalandokat ígér.

A laoszi gasztronómia is különleges élményt nyújt, ahol megkóstolhatod az autentikus helyi ételeket és ízeket.

Tippek

Egyes helyek látogatásához megfelelő ruházat szükséges, ami fedi a térdet, vállat illetve a dekoltázs területeket. Javasoljuk a poló vagy az ing viseletett mivel a sál nem megfelelő.

A programnapok időrendje változhat időjárás vagy egyéb okok miatt, például ünnepi zárva tartás.

Az étkezés minden programnapon megfelelő időt és helyet biztosít (a program leírásában meghatározottak szerint). Az étterem kiválasztása a program helyszínétől függ, és az egyéni étkezési problémákat előre jelezve figyelembe vesszük az étlap választékáig.

Kinek ajánljuk ezt az élményt

A programokhoz általános fizikai kondíció szükséges. Egyes programok gyalogosan zajlanak, és ezek során több órás gyaloglás is előfordulhat terepen, lépcsőkön és egyéb terepviszonyok között.

Ajánlott kényelmes, zárt cipő, könnyű ruházat, valamint napvédelemként sapka, kalap, ernyő és napszemüveg viselése.

A téli-kora tavaszi hónapokban este-éjszaka 15-18 fok közé is lehűlhet a hőmérséklet.

Térkép
Dátum

Egész évben elérhető

Minimum létszám
Ár
  • $ 0 / fő
  • Egyéni egyeztetés alapján

Megjegyzés
  • Szállás 3- 4* hotelben reggelivel
  • Idegenvezetés magyar nyelven történik

További ajánlatok