Bevezető leírás

Egy olyan körutazásról van szó, ahol első kézből kapsz betekintést a Karib-térség mindennapi életébe, megcsodálva a térség legszebb természeti csodáit, mindezt a lehető legautentikusabb módon, dzsungeltúrával, helyi gasztronómiával és folklórral fuszerezve. Betekintést ad Kolumbia legszínesebb indián kultúrája, a Wayúu életébe, az Alta Guajira sivatag extrém világába, a Sierra Nevada magasságaiba, az édes-sòs lagúnák élôvilágába,a Tayrona Nemzeti park, Chocó és az Archipiélago San Bernardo legszebb partjaival fûszerezve, mindezt a festői szépségû Cartagenában zárva. Sok időt töltünk a természetben, de városnézésből, történelemből sincs hiány. Ellátogatunk a zene fővárosába, Valleduparba, a kolóniál Mompoxba, ismerkedünk a Tayrona és a Zenú indián és a karibi afro kultúrákkal is.

 • Helyszín:
  Kolumbia
 • Indulás helye:
  Bogota
 • Megállók:
  Magdalena, La Guajira, Cesar, Bolivár, Sucre, Córdoba, Chocó, Atlantico
 • Elutazás helye:
  Cartagena - Bogota
Élményleírás

1.nap

A Bogotába való érkezés után Santa Martára repülsz, ahol a reptéren találkozunk. A nap hátralévő részében megismeritek Santa Marta belvárosát, történelmét, nevezetes épületeit. Ellátogatunk Simon Bolivárhoz köthető nevezetes helyszínekre, majd szabadprogram a tengerparti belvárosban. Szállás egy antik koloniál vendégházban.

2. nap

Reggeli után negyed óra autóút vár ránk Taganga halászfaluig. Innen egy halászcsónakkal a világhírű Tayrona Nemzeti Park egy kevésbé ismert szektorába látogatunk el, ahol a Sierra Nevada ölelésében a Karib-tenger egy csodaszép eldugott partszakaszán fürödhetsz, ahol nincs turista! Mangroveerdőt és sós lagúnát is mutatok. Innen visszatérve irány a szomszédos Ciénaga történelmi városa, ahol ebédelünk a Ciénaga Grande partjan, ismerkedünk a halászfalvak mindennapjaival, majd pedig a 40 fokos termálforrásnál töltjük a délutánt. Szállás ugyanott Santa Martán. (Akit komolyabban érdekel a Ciénaga Grande vízreépült cölöpfalvainak világa, az a 4-5. nap gyalogtúráját felcserélheti egy egésznapos csónakázásra a cienagai halászokkal, Nueva Venecia cölöpvárosának meglátogatásával! Ez opció!)

3. nap

Ma a piacon kóstolunk hagyományos reggelit, majd autózunk ¾ órát Mincára, Kolumbia Ökológiai fővárosába, ahol nagyjából öt órás gyalogtúra vár ránk a csodaszép érintetlen trópusi erdőben a Sierra Nevada lábánál. Fürdésre alkalmas vízesések és páratlan élővilág tarkítja utunkat, majd miután megérkeztünk az 1300 méter magas kilátóponthoz, ott ebédelünk, majd némi szabadidő után irány vissza a kocsihoz. Ezt a gyalogtúrát ki lehet váltani motortaxival vagy terepjáróval extra díj ellenében. Szállás estére egy közeli valódi kávétermesztő fincán, ami vendégházzá lett alakítva.

4. nap

Reggel egy finom fekete kávé után kávé és kakaótúrán veszünk részt, ahol megismeritek a kézműves, első osztályú kávé termesztésének és feldolgozásának a folyamatát. Ezután autózunk addig a pontig, ahonnan a mai gyalogtúránk indul a San Lorenzo csúcs csaknem 3000 méteres magasságába. Ez csaknem öt óra gyaloglást jelent érintetlen köderdei környezetben addig a pontig, ahol ebédelünk és a szállásunk is lesz. A délutánt érdemes akklimatizációval és madárlessel tölteni.

5. nap

Reggel korán indulunk fel a csúcsra, ami nagyjából másfél óra. Páratlan magashegyi környezet és kilátás tárul elénk. Innen visszaereszkedünk reggelizni a szállásra, majd némi szabadidő után irány az a pont, ahol tegnap a kocsit hagytuk. Leereszkedünk a Sierra Nevada magasságaiból, egészen a tengerparti faházig, ahol megszállunk. Itt a nap hátralévô részét lehet pihenéssel tölteni, vagy opcióként ki lehet próbálni ôsi gyògyító szertartásokat, indián gyógykészítményeket felár ellenében. ( pl. Temazcal, Rapé, Mambé, Ambil)

További részletes információ és ajánlatkérés ezen a linken vagy a kapcsolat menüpontban alatt.

Még több érdekes Kolumbiai élmény itt.

Tippek

Igény esetén az utazás meghosszabbítható tengerparti pihenéssel Cartagenában, vagy a Tayrona térségében, illetve spirituális elvonulással is a Sierra Nevada dzsungeleiben. Részletekért érdeklődj a Szervezőnél!

Kinek ajánljuk ezt az élményt

Ezt az utunkat minden olyan utazónak ajánljuk, aki egy autentikus körutazás keretein belül részletesebben szeretné megismerni a Karib-térség sokszínû világát, a mindennapi életet, nyitott egy teljesen más kultúra megismerésére, mindezt privát terepjáróval. Mivel több gyalogtúra is van az útitervben, ezért igényel egy minimális állóképességet, de nem hegymászás! Aktív, programdús körutazás sok strandolási lehetőséggel, nagyon autentikus környezetben, 12-65 éves korosztálynak ajánljuk!

Video
Térkép
Dátum

Egész évben

Minimum létszám
Fizetési módok
Ár
 • $ 2050 / fő
  • 50 % előleg szükséges átutalással foglaláskor
  • 50 % készpénzben a helyszínen (választott deviza: USD, COP)
Megjegyzés
 • 21 éjszaka vendégházban, privát szoba fürdővel
 • 10 nap reggelivel
 • 2 belföldi repülőjegy
 • Díjak: Útdíjak, parkolók
Telefonszám

+57-322-601-4919

Kövess minket!

További ajánlatok