ÉlményBróker, Írország, Wild Atlentic Way

Wild Atlantic Way útlevél

Tudtátok, hogy létezik olyan útlevél, amivel egyetlen országba sem lehet belépni, egyetlen reptéren sem fogadják el és még csak a tulajdonosának a személyazonosításra sem alkalmas?
Rengeteg cikket lehet olvasni arról, hogy miképp változnak az útlevél “trendek” azzal kapcsolatban, hogy melyikkel lehet a legtöbb országba belépni.
A most következő útlevél pont nem ilyen.
Viszont nagyon érdekes helyekre kalauzol el.
Ez az útlevél a Wild Atlantic Passport, amelyet az írországi turisztikai minisztérium, állított ki.

Kezdjük az elején:


Jogosan merül fel a kérdés, hogy “mi az a Wild Atlantic Way? Erre a rövid válasz az az, hogy Írország teljes nyugati partvidéke több, mint 2500 kilométer hosszan.
Megmutatja a koboldok, leprikonok otthonát, elvezet az óriások földjére, bemutatja, hol születnek a szivárványok, hol ér véget Európa.
Elvezet homokos strandokra az óceánparton, vagy 600 méter magas sziklákra és hegyekre, várakhoz kastéylokhoz, világító tornyokhoz vagy éppen föggőhidakhoz…. Erről itt olvashatsz részletesebben.
2016-ra készült el a nagy ötlet, mely szerint ezt a világszinten is egyedülálló, változatos, és gyakorlatilag (nagyon kevés kivétellel) érintetlen 2500 kilométeres túra útvonalat, egyben Írországot és az ír turizmust hogyan lehetne méginkább népszerűsíteni.

ÉlményBróker Írország


Maga az ötlet egyszerű. Miután Írország ezen szakasza is rengeteg természetes látnivalót rejt, így csak annyit kell tenni, hogy ezeket a látnivalókat kell összegyűjteni.
Ehhez lehet a helyi postán megvásárolni, vagy megrendelni az útlevelet, ami a Wild Atlantic Way Passport. És mindössze 10 euró az útlevél ára.
Ezután már csak sétálgatni és túrázni kell az itt-ott vad, érintetlen, olykor sziklás, olykor szakadékos partokon, réteken legelésző birkák között, miközben utad hangulatos kis falvacskákon visz keresztül.
Miközben igy sétálgatsz, kirándulgatsz és túrázol, a 2500 kilométerre van 188 kijelölt látnivaló, érdekesség, kilátó. Igazából ezeket a pontokat kell megtalálni, és a helyi postán az útlevél megfelelő részébe kérni egy pecsétet, ami igazolja hogy ott jártál.
Ez az útlevél egy igen remek kis okmány, amely részben “dokumentálja” az írországi kalandokat a Wild Atlantic Way útvonalán, részben újabb utazásokra motivál, emellett aranyos ajándék vagy dísztárgy is lehet az utazók részére.
És ha kedvet kaptál volna egy remek akár pár napos magyar túrához, természetesen MAGYAR nyelven és magyar vezetővel, akkor nézdd meg EZT A PROGRAMOT és ÉLMÉNYT, amivel pontosan ezen a környéken kalandozhatsz, és kirándulhatsz, túrázhatsz, profi vezetővel, vagy csak kattints erre a képre:

Wild Atlantic Way ÉlményBróker


További érdekes irásokat olvashattok a VilágCsavargó oldalon